Golf Stichting MGV

Direct uw digitale golfpas van de NGF

Goedkoopste Handicapregistratie 35 euro

uw officiële ngf handicapregistratie direct golfen qualifying kaarten invoeren, starttijden reserveren via de golf.nl app en nog veel meer……..

Whs systeem

Het nieuwe whs systeem is een hele verandering in het golfen. Het doel van dit systeem is om een eerlijkere ervaring te bieden voor golfers over de hele wereld, of je nu speelt in een recreatieve game of meedoet aan een belangrijk toernooi. Met dit nieuwe systeem is het verkrijgen en behouden van een handicap nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien is het ontworpen om handicaps begrijpelijker te maken en overdraagbaar naar elke golfbaan, waar dan ook ter wereld. Over het geheel genomen zijn we erg enthousiast over hoe dit nieuwe systeem zal helpen bij het laten groeien van de sport en het creëren van een meer gelijk speelveld voor golfers over de hele wereld.

Hoe krijg ik een handicap

U kunt direct via ons lidmaatschap toegang krijgen tot een WHS-handicap na het aanmelden wisselen wij uit met de Nederlandse Golf Federatie en wordt de digitale pas direct geactiveerd via de app. Door het gebruik van WHS-software is het gemiddelde handicapindex van een individu gebaseerd op de beste acht scores van de laatste 20 rondes. Nieuwe golfers of zij die momenteel geen handicap hebben, moeten scorekaarten van 54 holes indienen. Een initiële Handicap Index wordt toegekend aan spelers op basis van deze scores, waarbij de volledig ontwikkelde Handicap Index wordt aangepast zodra er 20 scores zijn ingediend.

Wat is een handicap index

De Handicap Index is een essentieel binnen het WHS-systeem en wordt berekend op basis van het gemiddelde van de top acht scores van je meest recente 20 gelopen kaarten. Elke keer dat er een nieuwe score wordt ingediend, wordt de Handicap Index automatisch opnieuw berekend, zodat deze up-to-date blijft. Uw recente handicap is direct zichtbaar in de golf.nl app voor gebruik, zodat je altijd weet wat uw exacte handicap is.

Spelers hebben limieten voor hun handicap, zowel zachte als harde limieten, gebaseerd op hun laagste Handicap Index binnen één jaar. Als de handicap van een speler echter drie slagen boven hun laagste index uitkomt, zal een verdere stijging met 50% worden verminderd, wat bekend staat als een zachte limiet. Harde limieten worden van kracht wanneer de handicap van een speler 5,0 slagen boven hun laagste index binnen een periode van 12 maanden bereikt. Op dat punt kan de handicap niet verder worden verhoogd. Deze limieten worden geïntroduceerd om eerlijk spel te bevorderen en de integriteit van het spel voor alle spelers te behouden.

 

Hoe wordt de course rating berekend

De Course Rating en Bogey Rating zijn essentiële onderdelen van het World Handicap System (WHS). Deze ratings evalueren respectievelijk het niveau van moeilijkheid voor scratch en bogey golfers. Door beide ratings te overwegen, kan het WHS een Slope Rating produceren voor verschillende afslagplaatsen op een baan. Deze rating maakt het voor alle golfers mogelijk om hun exacte Handicap te bepalen en het aantal slagen te krijgen wat bij hun handicap past en dat nodig is om de baan te spelen.

Een Slope Rating van 113 is standaard voor een baan wanneer alle spelers spelen vanuit hun Handicap Index. Dit belangrijke onderdeel zorgt ervoor dat de eerlijkheid en gelijkheid van het spel behouden blijven voor alle golfers, ongeacht het vaardigheidsniveau. Als professionele assistent is het cruciaal om deze informatie op een nauwkeurige, duidelijke en gemakkelijk te begrijpen manier over te brengen.

Hoe wordt de slope rating berekend

Slope Rating is een essentieel aspect dat het verschil bepaalt in uitdaging voor golfers van verschillende vaardigheidsniveaus. De schatting van de Slope Rating is gebaseerd op een formule die een vaste constante vermenigvuldigt met het numerieke verschil tussen de Course Rating en de Bogey Rating. Slope Ratings kunnen variëren tussen 55 en 155, maar het is essentieel op te merken dat het niet alleen het complexiteitsniveau van een baan weerspiegelt. Het geeft inzicht in het verschil in moeilijkheid dat scratch- en bogey-spelers waarschijnlijk zullen ondervinden tijdens het spelen op een bepaalde baan. Course management en spelersvaardigheden spelen ook een cruciale rol bij het bepalen van de algehele golfervaring op elke willekeurige baan.

Hoe wordt uw handicap van de baan berekend

Het wordt sterk aanbevolen dat alle golfclubs duidelijke bewegwijzering verschaffen die de Course en Slope Ratings weergeven voor elke afslagplaats. Dit stelt spelers in staat om hun Handicap Index te combineren met de tabel om hun Course Handicap te bepalen. Het wordt aanbevolen dat spelers zich houden aan hun specifieke Course Handicap om een eerlijk en gelijkwaardig spel te garanderen.

Voor degenen die hun eigen Course Handicap willen berekenen, moeten ze de Slope Rating vinden, door 113 delen en vervolgens vermenigvuldigen met hun Handicap Index. Door het hebben van de juiste bewegwijzering en het zich houden aan de Course Handicap index, kunnen spelers genieten van een professionele en plezierige golfervaring.

Speel meer kwalificatierondes en haal 9 scores voor je handicaphistorie.

Sommige golfspelers hechten veel waarde aan hun handicap, terwijl anderen er minder om geven. Voor degenen die hun handicap serieus nemen, is het belangrijk om te weten dat het World Handicap System (WHS) een betrouwbare weerspiegeling is van hun golfvaardigheid, vooral als ze regelmatig qualifying rondes spelen.

Op 1 maart wordt het WHS geïntroduceerd. De scores die je momenteel inlevert tijdens het herfst- en winterseizoen worden gebruikt om je eerste WHS-handicap te bepalen, en ze blijven vaak nog een tijdlang meetellen. Dus, als je nu de kans hebt, is het verstandig om enkele qualifying rondes te spelen. Deze scores zullen de basis vormen voor je WHS-handicap en kunnen invloed hebben op je handicap gedurende een aanzienlijke periode. Het is dus een goed moment om je golfvaardigheden te laten erkennen en je handicap nauwkeurig vast te stellen met het WHS.

Wat is een dag resultaat!

Nadat de aangepaste bruto score is berekend, wordt deze omgezet in een dagresultaat. Het dagresultaat kan worden beschouwd als de handicap waarmee je die specifieke dag hebt gespeeld. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, aangezien dit proces automatisch wordt uitgevoerd door de GOLF.NL app of de website van je golfclub!

Niet in vorm!

Om ervoor te zorgen dat je handicap niet te snel stijgt wanneer je even niet in topvorm bent, zijn er beperkende maatregelen zoals de soft cap en hard cap ingevoerd. Het is echter belangrijk op te merken dat deze maatregelen alleen van toepassing zijn als je ten minste 20 scores in je handicapgeschiedenis hebt opgenomen.

Wanneer je na een slechte score een nieuwe handicap hebt die meer dan drie punten hoger is dan je laagste handicap in de afgelopen 12 maanden, wat ook wel de “low handicap index” wordt genoemd, wordt de soft cap toegepast. In dat geval wordt het surplus boven die drie punten gehalveerd. Om dit te verduidelijken, als je handicap met 4 punten stijgt ten opzichte van je laagste handicap in de afgelopen 12 maanden, wordt de verhoging teruggebracht tot 3,5 punten.

Wanneer de soft cap niet voldoende is om een grote stijging van je handicap te remmen, wordt de hard cap geactiveerd. Dit betekent dat je handicap nooit meer dan vijf punten boven je laagste handicap in de afgelopen twaalf maanden kan stijgen.